Items "Projecten"

Wij zijn lid van de branchevereniging:
Veras

In augustus 2013 hebben we de molen genaamd 'De Negen Gebroeders' te Prinsenbeek gesloopt. Opdrachtgever was Thes Nederland.
Deze molen (ook wel 'De Hoop' genoemd) is in het verleden volledig in een winkel (nu een Albert Heijn supermarkt) ingebouwd. De laatste jaren begon de molen steeds meer problemen op te leveren, waaronder een aanzienlijk vochtprobleem in de onderliggende supermarkt. Het slopen van de molen lag uiteraard gevoelig, zeker bij de authentieke dorpsbewoners. Ook moest er eerst onderzoek gedaan worden i.v.m. de flora- en faunawet, bijvoorbeeld naar nestelende vogels of de aanwezigheid van vleermuizen.
Toch kregen we net voor de bouwvak van 2013 groen licht om de molen geheel weg te slopen. Op dinsdag 13 augustus, direct na de bouwvak zijn we gestart met voorbereidingen.
Diezelfde avond hebben we na sluitingstijd van de Albert Heijn de kap in zijn geheel afgehesen en afgevoerd. Op woensdagmorgen zijn we dan gestart met het slopen van het metselwerk. Ondanks de voorzieningen die we van tevoren onderaan de molen hadden aangebracht, moesten we toch zeer voorzichtig werken. Zeker om het winkelend publiek niet tot overlast te zijn.
Afgezien van de telescoopkraan van kraanbedrijf Remie (die we enkele keren hebben ingeschakeld voor hijswerk, waaronder dus de kap) en onze 'ienemini-graver' voor het ruimen van het puin, hebben we bijna de gehele molen handmatig gesloopt.
In negen werkdagen, mooi binnen de geplande tijd, was de molen verdwenen, en de slooplocatie opgeruimd en aangeveegd.

Flits

Onze website nu responsive!

190506 website responsive

'Onder de motorkap' is onze website flink aangepast. Een grote verandering is bijvoorbeeld dat de website nu volledig responsive is, zodat deze ook op kleine(re) schermen goed leesbaar is.
Een uitklapmenu, makkelijke knoppen en extra grote letters zorgen voor een beter gebruiksgemak voor de bezoeker!

Onze partners in kwaliteit: