Udo Snellen Udo Snellen, met beide dochters, even uitblazend op een muurtje (Santorini, Griekenland 2011)

Hallo, ik ben Udo Snellen, geboren in 1967 en in dienst bij Gebr. Snellen sinds 1991.

Mijn funkties

Mijn taakomschrijving bij de firma Snellen is - naast het beheren van deze website - de volgende (en leest u dit maar in willekeurige volgorde):

  • KVGM-coördinator (kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu)
  • Beheer certificaten
  • Werkopnames en opstellen offertes
  • Opstellen werkplannen
  • Aanvragen sloopvergunningen
  • Keuren gereedschappen vlgs. NEN 3140
  • Sloper

Mijn schoolverleden:

  • (1973-1979) Sint Bavoschool te Rijsbergen
  • (1979-1985) KSE te Etten-Leur (4 jaar Mavo, 2 jaar Havo)
  • (1987-1991) HTS Werktuigbouwkunde te Breda

Hé wacht eens even, zult u zeggen, tussen de middelbare school en de Hogere Technische School zit een gat van 2 jaren.
Dat klopt, want in deze opstandige en eigenwijze periode deed ik alleen maar waar ik zelf zin in had. Of ik werd tot werken gedwongen, voornamelijk door geldgebrek.
Zo heb ik eerst een tijd bij diverse uitzendbureau's gewerkt. Allerhande werkjes uitgevoerd zoals het inpakken van autoruiten, het in elkaar zetten van boormachines, het bevestigen van aanstekers op bierkratten en andere obscure bezigheden.

Amerika

Maar, en dit is veel leuker, ik ben in die jaren ook met mijn ouwe gabber Henk (de latere schrijver Henk Verhaeren - broer van de bekende zwemcoach Jacco) in Amerika terecht gekomen, alwaar we liftend en schnabbelend rond hebben getrokken. We zijn gestart in Los Angeles, daarna naar het noorden getrokken, en vervolgens helemaal naar de oostkust (alles liftend), waar we in Miami lange tijd op een charterboot in de Dinner Key Marina hebben gewerkt.

Jachthaven in de Coconut Grove

Dit is de jachthaven bij de in Miami zeer bekende wijk Coconut Grove.
De werkzaamheden op de boot bestonden aanvankelijk uit veel, heel veel schuren, schilderen en vernissen. Geleidelijk echter, werden we meer als dekhand/dekzwabber, first mate, beheerder van de barbeque, gastheer voor charterploegen etc., etc. ingezet. Ook een week met een duikploeg naar de Bahama's behoorde tot de werkzaamheden.
We hebben in totaal zo'n half jaar in de States doorgebracht.
Allemaal leuk en een prachtige, onvergetelijke ervaring maar toch gaat het knagen dat je niet echt verder komt en ook: op school niet beter je best hebt gedaan - zeg maar gerust, met de pet er naar hebt gegooid. De begrippen 'hakken over de sloot' en 'zesjescultuur' werden destijds tot kunst verheven.

Terug naar Nederland, terug naar school

Vandaar toch nog de vervolgopleiding aan de HTS. Deze studie - richting werktuigbouwkunde - leek me wel wat.
Maar, eigenlijk heel gek, ik wist het eerste jaar al dat 'm dit ook niet ging worden. Dus heb ik de opleiding met flinke tegenzin afgemaakt (diploma ook weer met de hakken over de sloot) om vervolgens maar te kijken waar het schip zou gaan stranden.

Werken bij Snellen!

Nou, het schip strandde dus bij de firma Snellen. Bij het bedrijf dus, dat mijn broers Hans en Arno in 1985 van onze vader Leo hadden overgenomen. Eigenlijk, en dat was in juni 1991, ben ik toen begonnen als vakantiewerker, maar ik ben simpelweg gewoon blijven hangen. Ongeveer in die tijd werd ook begonnen met het professioneel verwijderen van asbest. Daar heb ik dus echt de begintijd van meegemaakt. In mijn huidige funktie kan ik toch nog wat van mijn opleiding kwijt. Dan is het schoolgeld uiteindelijk toch niet helemaal over de balk gesmeten (nog bedankt hiervoor trouwens, pa en ma!).

Computerwerk: Excel, Word, HTML, programmeertalen

Wat ik van mijn opleiding aan de HTS niet heb meegekregen, was voldoende computerkennis.
In mijn tijd aan de hogere school werden werkstukken en rapporten nog vaak met de hand geschreven. De enige keren dat je echt niet zonder de computer kon waren de lessen in het ontwerpen met CAD en de lessen in het schrijven van programma's voor computergestuurde bewerkingsmachines.
De eerste werkplannen die ik schreef bij Snellen waren ook nog Old Style, dus met het pennetje en papier. Later namen steeds meer de digitale documenten de overhand. Ook steeds meer benodigd: spreadsheets voor calculaties van werken, inventarislijsten etcetera.
Het werken met tekstverwerkingsprogramma's en spreadsheets sloop er spelenderwijs in. Daarnaast had ik een bepaalde 'afwijking' om met behulp van Excel allerlei programma-achtige toestanden te verzinnen (waarschijnlijk een overblijfsel van de HTS). Omdat de taal zich daar niet echt toe leent, ging ik met programmeertalen aan de slag zoals bijvoorbeeld Visual Basic. Met deze taal heb ik jaren terug een simpele, maar op maat gesneden personeelsplanner voor mijn broer Hans in elkaar geknutseld, die hij tot op de dag van vandaag nog steeds elke dag gebruikt.

Leve het internet!

Hierna kwam het World Wide Web ook binnen ons bedrijf steeds meer in de belangstelling te staan. Arno was zo snugger om al heel lang geleden de naam 'snellen' als domein te reserveren, een sterk staaltje van vooruitziende blik en ondernemerschap.
We hadden aanvankelijk een website aangeleverd gekregen van een ontwerpbureau die erg leek op onze bedrijfsbrochure: strak van design, maar zo dood als een pier.
Mijn twee broers hadden de wens om een site helemaal naar eigen inzicht te laten maken en deze ook zelf in beheer te hebben, aktueel te houden. Dat leek mij een mooie uitdaging, en met veel boeken over HTML, Javascript, PHP en Joomla!, maar ook veel late uurtjes met potten sterke koffie, en gezeur tegen het gezin (sorry nog hiervoor Nicole, Suzanne en Linda) lukte het me uiteindelijk toch een site in elkaar te steken.
Er kunnen altijd verbeteringen aangebracht worden, ik weet het, maar daar wordt indien mogelijk aan gewerkt.
De taak van onze website, is, in mijn ogen, het verschaffen van eenvoudig te verkrijgen informatie voor u, de gewaardeerde bezoeker. Die informatie kan bestaan uit wetenswaardigheden over onze firma, uitgevoerde projecten (oud en nieuw), maar ook nieuwsberichten.

Enfin, ik hoop u een en ander duidelijk te hebben gemaakt over de maker, en over het ontstaan van deze site. Ik wens u graag nog een prettig verblijf op onze website of hoop u anders snel weer terug te zien!

Sinds mei 2012 ben ik als UDSN 2 dagen per week zelfstandig webdesigner.

Flits

Onze website nu responsive!

190506 website responsive

'Onder de motorkap' is onze website flink aangepast. Een grote verandering is bijvoorbeeld dat de website nu volledig responsive is, zodat deze ook op kleine(re) schermen goed leesbaar is.
Een uitklapmenu, makkelijke knoppen en extra grote letters zorgen voor een beter gebruiksgemak voor de bezoeker!

Onze partners in kwaliteit: